hétfő, 19 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

 


Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük az útifű maghéjról.

 Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai. A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk, hogy komoly igazságtartalma lehet. Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva. A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei.

 

Tehát valóban az egész szervezet egyensúlya, „egészsége” borul fel, ha a belek működése nem tökéletes.

Ezt az érintettek is érzik, ezért ők is komolyan veszik ezeket a kellemetlen, az élet minőségét erősen rontó panaszokat, tehát orvoshoz fordulnak. A hivatalos orvoslás ekkor kivizsgálást indít, és ez valóban fontos! A legtöbb esetben szerencsére nem található súlyos betegség a tünetek hátterében. Ha pedig a beteg még nem eléggé beteg, akkor a gyógyításához is nehéz gyógyszert találni. Ebben a helyzetben inkább a természetes gyógymódoktól várhatunk sikereket, az első lépés legtöbbször a belek tisztítása. A tisztítás arra szolgál, hogy minden gyulladásos szövetmaradéktól, emésztetlen tápláléktól, a kóros bélflóra elpusztult részétől megszabaduljon az emésztőrendszer. Ez a tisztítás feltétlen szükséges, de kényes, a mindennapi életben gyakorta nehézkesen megoldható feladat. Javasolhatók ugyanis a béltisztításra a szigorú diéták és bonyolult táplálkozási szabályok betartása, teakúrák, ivókúrák alkalmazása, beöntések és más, a bél átmosásával járó gyógymódok. Ezek szintén szükségesek és hasznosak lehetnek.

De helyettük, vagy akár ezekkel együtt, érdemes megpróbálni a szintén igen hatékony, de rendkívül egyszerűen kivitelezhető, gyakorlatilag mellékhatásoktól mentes módszert, az útifű maghéj alkalmazását. Az útifű maghéjból készült szer a vékony- és a vastagbél tisztítására, így az emésztési- és felszívódási zavarok megoldására, valamint az ebből adódó testi-lelki tünetek enyhítésére, olykor megoldására is alkalmas. Panaszok esetén, valamint ezek megelőzésére is javasolható.

 Az útifű maghéj hatékony, egyszerűen alkalmazható természetes szer, mellékhatás gyakorlatilag nem fordul elő. Fontos azonban, hogy jó minőségű, lehetőleg 99%-os tisztaságú, eredeti indiai útifüvet használjunk, valamint fontos a használati utasítás pontos betartása is! Jó ha tudjuk, hogy minél tisztább minőségű terméket vásárolunk, annál jobb hatást érhetünk el. Ne feledjük, hogy a panaszok hátterét mindig tisztázni kell. Pontosan ismernünk kell azok eredetét, és csak ez után kezdhetjük el a megfelelő segítség keresését.

Dr. Jakab Tibor

Belgyógyász szakorvos

Dr. Jakab Tibor belgyógyász szakorvos, természetgyógyász véleményét kérdeztük...

 
 - Hippokratész azt írta, hogy a „halál a belekben lakozik”. Első olvasatra meglepő nézet, mert az ember inkább azt gondolná, hogy a szív, a tüdő, vagy éppen az agy betegségei sokkalta veszedelmesebbek, mint a bélműködés zavarai.

 

A máig nagy tiszteletnek örvendő görög orvos azonban mégis elsősorban a belek egészségének fontosságát hangsúlyozta! Gondoljuk át alaposan ezt a véleményt, és rájövünk arra, hogy komoly igazságtartalma lehet. Ha az ember bélműködése ugyanis nem megfelelő, a tápanyagok, vitaminok, nyomelemek nem szívódnak fel, nem kerülnek a szervezetbe, különféle hiányállapotokat okozva.

 

A táplálék a felszívódás lehetőségének hiányában a belekben pangva egyszerűen elrohad, kedvező feltételeket szolgálva a kóros gombák, baktériumok elszaporodásához. Mindezeknek hiánytünetek, kisebb-nagyobb pangások, enyhébb mérgezettségi állapotok, hasi feszülések és görcsök, következményes keringési zavarok, székletzavarok, lesznek a következményei...